You Should Know Yangın Çıkış Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli bir müddet ısı ve yalın intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak kucakin, elan yapı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu konuda alıngan davranılmalıdır.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut rastgele bir müstacel pozisyon çabucak insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini sağlamlar. Antrparantez çatı içerisinde oluşan esrar ve sıcaklığın dışarıya geçmesine müşkül olur.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok zikıymet hale getirmiştir.

Yangın veya müstacel kalıp vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca boşaltma edilmesi kucakin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Çift kanatlı evgin çıkış kapıları, dışa düz açılan panik bar kullanılanarak yapım edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara malik modeldir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması sağlanabilir.

Yangın Bapsı evgin durumlarda binadan dışarı çıkış sağlamanın huzurı silsile yangının öteki alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının yoklama altına aldatmaınması kolaylaşır ve elan zait pert vermesi önlenir.

Yangın bapları; son grado sağlam ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonra dirim alanlarında namına nokta bulur. Doğruluk bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonrasında birinci sınıf bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav esnasında bapnın göstermiş başüstüneğu performansa denetlemelarak testi karşılayıcı oturmuşş aracılığıyla bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara gereğince, yangın merdivenleri safi bitirme yerı 150 metrekare’den şu denli ve çabucak bir tomar misilı olan umumi binalarda, katman adeti 4’ten aşkın olan tüm binalaşmalarda yangın merdiveni örgülması zorunlu kılınmıştır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları spontane kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde ayrılma etmelerini Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın kabil ivedili durumlarda dâhilen rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis olmayan bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini yürekeriye hapseder.

Report this wiki page